WAI

WORK ABILITY INDEX (WAI)

De Work Ability Index, oftewel WAI is een meet instrument. Met een WAI meet u of uw werknemer op een gezonde manier en met plezier zijn werk uitvoert. U krijgt een overzicht van het totale werkvermogen en praktische oplossingen om het werkvermogen te verbeteren. Het doel van een WAI is dat uw werknemers op een gezonde, veilige en een eerlijke manier werken.

De Work Ability Index maakt het werkvermogen van uw organisatie inzichtelijk waardoor tijdig risico’s gesignaleerd kunnen worden en u waar nodig kunt ingrijpen. 

Elke medewerker ontvangt een persoonlijke uitnodiging om op vrijwillige basis aan de WAI deel te nemen. Het onderzoek nemen we af via een digitale vragenlijst. Als uit de rapportage blijkt dat het werkvermogen niet optimaal is en er een verhoogd risico is op verzuim, is het verstandig om uw werknemer een gesprek met een arbeidsdeskundige aan te bieden. De Work Ability Index (WAI) zet u in als u actief wilt werken aan het verbeteren van het werkvermogen van uw medewerkers.

Wij hebben een sub-licentie van Blik op Werk (geïnitieerd door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) om de WAI te mogen inzetten.

 

 

 

Papland 9B - 4206 CK Gorinchem - KVK 11060965 - 0183-699400 - info@expereans.nl