Collectieve zorgverzekering

Besparen op de zorgverzekering

De zorgpremies voor komend jaar gaan naar verwachting weer flink stijgen voor de zorgverzekerden in Nederland. Verzekeringsmaatschappijen hebben lang op hun reserves ingeteerd om de zorgpremies laag te houden. Met toenemende zorgkosten in Nederland is dat uiteraard niet eeuwig houdbaar. Een andere factor is dat het eigen risico ook komend jaar gelijk blijft. Iedereen dient zich dus voor te bereiden op een hogere zorgpremie. Er zijn echter enkele manieren om te besparen op uw zorgpremie. Hieronder vindt u enkele tips.

Vraag collectiviteitskorting aan op je zorgpremie

Bij veel zorgverzekeraars is het mogelijk om deel te nemen aan een collectief en zodoende te profiteren van een collectieve korting. Op de site zorgpremiekorting.nl kunt u van bijna alle zorgverzekeraars de collectiviteitskorting vergelijken.
Met een dergelijke korting kunt u, afhankelijk van de gekozen zorgverzekeraar en het gekozen aanvullende pakket, tot wel €275,- per jaar per verzekerde besparen. Deelname aan een zorgcollectief is kosteloos. In sommige gevallen is een KvK-nummer vereist.

Collectieve korting bij VGZ en OHRA

De initiatiefnemer van Zorgpremiekorting.nl is de Stichting Zorg voor Koopkracht. Voor enkele zorgcollectieven werkt zij samen met Expereans Financiële Diensten BV om de maximale collectieve korting te bereiken. Zo heeft deze samenwerking een VGZ collectief bij deze zorgverzekeraar opgeleverd. Er is speciaal een collectief voor MKB’ers en ZZP’ers bij VGZ en een collectief waar iedere particulier aan kan deelnemen.

Ook heeft de samenwerking een OHRA collectief opgeleverd. Iedere verzekerde kan kosteloos deelnemen aan dit collectief en profiteren van de voordelen zoals 4% collectiviteitskorting op de basisverzekering.

Verhoog uw eigen risico en betaal uw zorgpremie per jaar

Een andere manier om te besparen op uw zorgpremie is het verhogen van het eigen risico. Het standaard minimale eigen risico is €385,- per jaar. U kunt dit verhogen met max. €500,- tot €885,- per jaar. Hierdoor krijgt u een korting op uw zorgpremie tot soms wel €225,- per jaar.
Bij het ineens per jaar betalen van de zorgpremie geven veel zorgverzekeraars een korting variërend van 1% tot 3% op de premie.

 

 

Papland 9B - 4206 CK Gorinchem - KVK 11060965 - 0183-699400 - info@expereans.nl